Trend NR. 01 Deep blue

‘Deep blue’ is een vernieuwende trend voor 2019/2020. De trend is fris en sterk door de verschillende blauwtinten die doordringen in je interieur.

Opvallende blauwtinten zorgen ervoor dat je interieur eruit springt, wat je in de aankomende jaren steeds vaker gaat zien.

De (opvallende) blauwtinten kun je combineren met grove, harde en stoere materialen, maar ook materialen die luxe uitstralen zo- als chrome of messing. Vormen die passen in deze trend zijn zowel ronde vormen als rechthoekige vormen of vormen met afgeronde hoeken. Rond is al een terugkomende trend voor het jaar 2019/2020 en deze is passend bij verschillende kleuren palletten.

De kleuren blauw in deze trend zijn echt statement kleuren waar- mee je een meubel of bijvoorbeeld een muur mee kan laten spreken. Je kan de kleuren combineren met verschillende basiskleuren zoals grijstinten, donkere grijstinten, wit maar ook warme tinten zoals goudachtig of accenttinten zoals vergrijsd groen of poedertinten

een combinatie met een vlakke kleur, bijvoorbeeld een egale wand met een blauwtint en een print zoals een grafische print ook in een blauwe tint zijn goed toepasbaar binnen deze trend. Dit is ook dui- delijk te zien in nieuwe stoffen en materialen in de blauwtinten.

‘Briques’ is een krachtige trend voor 2020. De trend is sfeerbepalend en uniek door het kleurgenruik en de verschillen- de vormen die terug komen in het geheel.

Trend NR. 02 Briques

Gebasseerd op de Pantone kleur van het jaar 2019 zijn de koraal- en brique tinten een must in je intetieur maar ook in de fashion wereld.

De verschillende brique tinten worden gecombineerd met ron- de en ovale vormen. Ronde en ovale vormen stralen zachtheid uit net als de verschillende koraal tinten uit deze trend. Pas- send hierbij zijn dus ook materialen met een zachte uitstra- ling, textuur of print. Een combinatie van een grafische print er- bij geeft een wat moderner en opvallender effect in het geheel.

De brique tinten kunnen worden gecombineerd met natuur- lijke basiskleuren zoals (lichte) bruintinten, grijstinten, ver- schillende kleuren wit en zwart. Ton sur ton (verschillende tinten uit een kleurtoon) zie je ook vaak terug in deze trend. Door het gebruik van de verschillende tinten uit dezelfde kleur- toon kan je spelen met verschillende materialen en producten.

De materialen die hierbij horen hebben een zachte uitstraling door de kleur, hier past ook een zacht textuur bij zoals velours of andere zachte stoffen. Ook zijn de materialen zoals hout een sterke aanvulling bij deze trend.

Trend NR. 03 Black and white

‘Black and white’ is een luxe trend voor 2019/2020. De trend is modern en warm door het gebruik van nieuwe luxe materielen die elkaar toevoeging geven in het geheel.

De kleuren zwart en wit zijn kleuren die tegenoverelkaar staan. Dat is het mooie in deze trend, je maakt gebruik van verschillende con- trasten die tegenoverelkaar staan.

De kleuren zwart en wit kunnen gecombineerd worden met ver- schillende natuurlijke kleuren zoals bruin, maar ook luxe kleuren zoals messing. Of ook andere kleuren uit de zelfde kleurtoon zoals verschillende tinten grijs en wit of juist donkere grijs tinten. Door een mix te maken van deze contrast kleuren in combinatie met bijvoorbeeld bruintinten krijgt het geheel een heel luxe en warm gevoel en dit is weer gecombineerd met de moderne zwart en wit kleuren die elkaar toevoeging geven.

Vormen die samengaan bij deze trend zijn vooral rechte vormen, en rechte vormen met afgeronde hoeken. Door de vormen die niet veel opvallen kan je veel meer spelen met de combinatie van rijke materialen die elkaar versterken en daardoor veel luxe uitstralen.

Veel verschillende printen zijn hier passend bij, zolang het geheel maar een moderne luxe uitstraalt. Printen waar dus accentkleuren zoals goud of bruin in zitten staan hier mooi bij. Ook licht grafische printen zijn passend in deze trend, maar denk hierbij aan grafische printen met een natuurlijke uitstraling en niet een felle opvallende uitstraling.